POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 12. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1474 klicev, med njimi 22 nujnih. Med 517 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 78 kaznivih dejanj, 51 kršitev JRM in 120 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 17 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 dejanja nasilja v družini, po 3 ponarejanja listin in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, po 2 ropa, ponarejanji denarja, povzročitvi splošne nevarnosti in grožnji ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 37 krat posredovali na javnem kraju in 14 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 10 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali, v 1 pa huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 14 oseb, vse na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (8), Pakistana (2) in Gvineje (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.