Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1141 klicev. Med 457 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 73 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, 3 grožnje, po 2 kaznivi dejanji povzročitve telesnih poškodb in drzna tatvina ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, rop in ponarejanje listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 15 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Maribor.

V 67 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 6 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Murska Sobota, 4 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali državljane Pakistana (14) in Afganistana (5).