POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 12. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1326 klicev. Med 468 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 89 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 48 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 75 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli 11 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja in izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 17 tatvin, 14 KD poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 4 KD povzročitev telesne, 1 KD grožnje in 1 KD povezano z zlorabo drog.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper ter 8 na območju PU Maribor.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (14), Afganistana (12) in Hrvaške (5).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.