POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 14. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1433 klicev. Med 570 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 119 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 18 nesreč z lažjimi. V preostalih 99 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 7 vozil. Pridržali so 2 voznika na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 28 intervenciji na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelja na območju PU Ljubljana, Maribor, Koper in Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 35 tatvin, 22 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 3 preprečitve uradnega dejanja, 2 grožnji ter povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Celje in Nova Gorica izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 30 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper in 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Turčije (9), Irana (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.