POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 14. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1485 klicev. Med 564 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 94 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 3 nesreče z lažjimi. V preostalih 90 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.

Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 13 vozil. Pridržali so 3 voznike na območju PU Celje, Koper in Murska Sobota.

Na področju javnega reda in miru so opravili 47 intervenciji na javnih krajih in 32 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju PU Celje in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 33 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitvi uradnega dejanja, grožnji in nasilji v družini ter po 1 poskus ropa in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Ljubljana izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 63 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 46 na območju PU Koper, 10 na območju PU Novo mesto in 7 na območju PU Maribor.Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Nepala (5), Pakistana (5).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.