POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 15. 5. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1044 klicev.

Med 392 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 73 prometnih nesreč, 29 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 66 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 7 z lahko telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Novo mesto.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 3 vozila na območju Policijskih uprav Koper in Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 14 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 21 tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Kranj, Nova Gorica in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 124 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 118 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Koper.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (23), Nepala (21) in Maroka (18).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.