POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 15. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1566 klicev, med njimi 17 nujnih. Med 594 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 68 kaznivih dejanj, 87 kršitev JRM in 131 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 3 dejanja nasilja v družini, po 2 povzročitvi telesne poškodbe, ponarejanja listin, ponarejanja denarja in poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrepi prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 58 krat posredovali na javnem kraju in 29 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilom nadaljevala s prekrškom.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 19 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali, v 1 huje, 1 oseba je v prometni nesreči umrla. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 9 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 29 oseb in sicer 20 na območju PU Koper, 5 na območju PU Celje in 4 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (8), Iraka (8) in Bangladeša (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.