POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1506 klicev. Med 650 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 88 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 19 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 8 groženj, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja, po 3 kazniva dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in povzročitev telesnih poškodb in 2 kaznivi dejanji nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 72 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Koper in Novo mesto.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 17 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

V 117 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 26 na območju PU Koper, 8 na območju PU Murska Sobota in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (14), Afganistana (9) in Iraka (8).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.