POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 1. 2024

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.322 klicev. Med 516 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesne poškodbe, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 61 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 50 na območju PU Novo mesto in 11 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (43), Afganistana (10), Palestine (3).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.