POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1494 klicev. Med 578 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 19 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 125 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru, ter 74 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 100 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 22 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 9 vozil in sicer 3 na območju Policijske uprave Maribor, 2 vozili na območju Policijske uprave Ljubljana in po 1 vozilo na območju policijskih uprav Koper, Kranj, Celje in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 28 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 32 tatvin, 15 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 nasilji v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 1 ponarejanje denarja in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 48 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 23 na območju PU Koper, 15 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (25), Maroka (7) in Poljske (6).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.