POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 999 klicev. Med 357 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 67 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru, ter 62 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 60 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 5 vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 29 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 16 vlomov, 14 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj listin, 3 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 3 nasilja v družini in 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 6 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 4 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Murska Sobota in 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (2), Slovenije (2) in Irana (1).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.