V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1165 klicev.

Med 376 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 72 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 65 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 7 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.
aradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 23 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 17 tatvin, 12 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, po 2 kaznivi dejanji grožnje in ponarejanja denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 30 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 24 na območju PU Koper, 5 na območju PU Celje in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (13), Irana (11) in Pakistana (4).