POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.313 klicev. Med 513 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, 4 nesrečah pa so bili lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja, izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj povezanih z zlorabo drog, 3 povzročitve telesne poškodbe, po 2 nasilji v družini, grožnji, ropa ter preprečitvi uradnega dejanja in primer ponarejanja denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Maribor, 7 na območju PU Koper, 2 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (7), Pakistana (7), Iraka (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.