Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1129 klicev. Med 441 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 17 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 70 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru, ter 62 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 66 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 5 na območju Policijske uprave Celje, 3 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprave Kranj, Novo mesto in Maribor.

Javni red in mir je bil kršen v 30 primerih na javnih krajih, ter 17-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 9 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin, 1 grožnja, 1 ponarejanje denarja in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4), Turčije (3) in Kosovo (1).