Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 6. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 6. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1696 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 616 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 119 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 23 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v treh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih devet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 61 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 40 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, štiri drzne tatvine, grožnje in štiri kazniva dejanja nasilja v družini, tri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb ter eno ponarejanje listin in ponarejanje denarja. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen eni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 49 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 29 na območju Policijske uprave Koper, 17 na območju Policijske uprave Novo mesto, 2 na območju Policijske uprave Murska Sobota in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (22), Afganistana (13) in Bangladeša (7).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.