POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 1. 2024

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.307 klicev. Med 526 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je udeleženec umrl.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 23 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja nasilje v družini in grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina in ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 141 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Ljubljana, 13 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (97), Maroka (15) in Iraka (7).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.