POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1033 klicev. Med 408 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 88 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 12 nesreč z lažjimi. V preostalih 72 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 6 vozil. Pridržali so 1 voznika na območju PU Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru so opravili 30 intervenciji na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju PU Maribor in Koper.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 18 tatvin, po 7 vlomov in poškodovanj tuje stvari, po 3 nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Celje in Ljubljana izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 25 na območju PU Koper, 10 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (21), Turčije (8), Bangladeša (3).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.