POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1577 klicev.

Med 633 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 149 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 132 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 z lahko telesno poškodbo, 1 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 11 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 50 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 50 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja in 1 rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 6 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Nova Gorica in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 80 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in 5 na območju PU Ljubljana.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (23), Maroka (23) in Rusije (9).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.