POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1575 klicev, med njimi 18 nujnih. Med 576 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 77 kaznivih dejanj, 117 kršitev JRM in 95 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, po 4 grožnje in dejanja nasilja v družini, 3 povzročitve telesne poškodbe ter 1 ponarejanje denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrepi prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 81 krat posredovali na javnem kraju in 36 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom.

V 82 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 10 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 3 huje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 9 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 21 oseb in sicer 16 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (9), Pakistana (7) in Češke Republike (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.