POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1336 klicev. Med 555 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 9 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 154 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru, ter 86 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 143 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 17 vozil in sicer po 4 na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto, po 3 na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj, 2 na območju Policijske uprave Celje in 1 na območju Policijske uprave Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 28 primerih na javnih krajih, ter 11-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju Policijske uprave Kranj.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 4 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Novo mesto in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 40 tatvin, 1 drzna tatvina, 13 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb in 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Koper, ter po 2 na območju PU Maribor in Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (6), Egipta (5) in Kosova (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.