..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 3. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1401 klicev. Med 577 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 88 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 78 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji in 1 ponarejanje listin, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 104 osebe zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 65 na območju PU Novo mesto, 38 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (18), Afganistana (16) in Rusije (13).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
77%
0.5km/h
0%
8°C
8°
4°
7°
Wed
9°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
6°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.