POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 4. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.108 klicev. Med 441 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 82 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  3 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 19 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 grožnji ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 31 oseb, 17 na območju PU Koper, 13 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Iraka (7), Nepala (7) in Gambije (6).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.