POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 9. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.421 klicev. Med 623 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 110 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  2 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 24 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, po 4 grožnje, povzročitve telesnih poškodb in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja denarja, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter po 1 ponarejanje listin in 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 136 oseb, 104 na območju PU Novo mesto, 29 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (36), Maroka (29) in Pakistana (22).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.