POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1589 klicev. Med 650 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 168 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 29 tatvin, 21 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, 6 groženj, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja ter po 1 kaznivo dejanje nasilje v družini, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in drzna tatvina.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 61 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozila in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika na območju PU Celje.

V 150 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 7 na območju PU Koper in 3 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (4), Afganistana (2) in Turčije (2).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.