POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 10. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.255 klicev. Med 479 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika na območju PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Koper, PU Ljubljana in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam na območju PU Celje, PU Kranj in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 12 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 6 groženj ter 4 nasilja v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 211 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 192 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (59), Maroka (42), Rusije (28).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.