Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1393 klicev. Med 504 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 15 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 103 prometne nesreče, 56 kršitev javnega reda in miru, ter 94 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 97 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 12 vozil in sicer po 3 na območju policijskih uprav Maribor in Celje, 2 vozili na območju Policijske uprave Koper in po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Nova Gorica in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 37 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 43 tatvin, 2 drzni tatvini, 15 vlomov, 2 ropa, 20 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 grožnji, 2 ponarejanji listin in 1povzročitev telesnih poškodb.