POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 21. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.197 klicev. Med 461 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah pa so bili lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 11 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, izrekli so 4 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 32 tatvin, 15 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, po 2 nasilji v družini in ponarejanje listin ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog, povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Koper, 6 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (31), Madžarske (2), Bosne in Hercegovine (1).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.