Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1307 klicev. Med 469 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 96 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 89 prometnih nesrečah pa je nastala materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli 8 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje in izrekli so 3 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 3 povzročitve telesne poškodbe, 3 KD povezana z zlorabo drog, 2 primera ponarejanja denarja, 2 KD grožnje, 2 KD preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, 1 KD ponarejanje listin in 1 KD nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah sta bili obravnavani 2 osebi zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Obravnavan je bil državljan Irana in državljan Italije.