POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 21. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1342 klicev, med njimi 12 nujnih. Med 510 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 70 kaznivih dejanj, 54 kršitev JRM in 111 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 14 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, po 2 dejanji nasilja v družini, povzročitvi telesne poškodbe, ponarejanji listin in ponarejanji denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in poskus preprečitve uradnega dejanja uradni oseb.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 42 krat posredovali na javnem kraju in 12 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 97 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 13 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 1 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 22 oseb in sicer 16 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (14), Irana (3) in Kosova (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.