Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1467 klicev. Med 542 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 119 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi V preostalih 106 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 3 vozila. Pridržali so 1 voznika na območju policijske uprave Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 30 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 groženj, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja, Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 4 na območju PU Koper ,4 na območju PU Murska Sobota in 3 na območju PU Maribor . Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4), Kosova (4), Hrvaške (3).