Policija poročilo, slovenska policija

Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1330 klicev. Posredovali smo v 499 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 70 kaznivih dejanj, 52 kršitev javnega reda in miru ter 76 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 28 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, po 2 drzni tatvini, nasilji v družini in preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter po 1 grožnjo in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo 36 krat intervenirali na javnih in 16 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje in izrekli 1 ukrep prepovedi približevanja.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 1 s hudimi telesnimi poškodbami, 8 z lahkimi telesnimi poškodbami in 66 z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 11 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 8 državljanov Turčije in sicer na območju PU Koper.