POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 23. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1524 klicev. Med 594 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 120 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. V preostalih 104 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so kršiteljem zasegli 2 vozili.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja in izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 23 tatvin, 12 KD poškodovanje tuje stvari, 10 vlomov, 5 KD ponarejanja denarja, 5 KD grožnje, 3 KD povezana z zlorabo drog, 1 KD povzročitev telesne poškodbe, 1 KD ponarejanje listin, 1 KD nasilje v družini in 1 KD ugrabitve.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 38 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Pakistana (6) in Turčije (5).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.