POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 25. 12. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.045 klicev. Med 408 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 45 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 44 kaznivih dejanj.

V 40 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 14 poškodovanj tuje stvari, 11 tatvin, 8 vlomov, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 95 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 82 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (31), Turčije (16), Afganistana (9).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.