POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 25. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1696 klicev. Med 658 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 122 prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 6 prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 99 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.
Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so kršiteljem zasegli 4 vozila.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 83 intervencij na javnih krajih in 37 v zasebnih prostorih. Pridržali so 7 kršiteljev in izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 18 KD poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 5 KD povzročitev telesne poškodbe, 3 KD nasilje v družini, 2 KD grožnje, 2 KD ponarejanje listin, 2 KD povezana z zlorabo drog in 1 KD preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Maribor, 4 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Tunizije (5), Avstrije (3) in Bangladeša (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.