POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1211 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 507 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 124 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v osmih nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih pet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 40 intervencij na javnih krajih in devet v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 27 tatvin, 23 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini in ponarejanja denarja, dve grožnji in ena povzročitev telesnih poškodb, drzna tatvina ter kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 32 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 18 na območju Policijske uprave Koper, 10 na območju Policijske uprave Novo mesto in 4 na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Irana (7) in Iraka (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.