Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1399 klicev. Med 531 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 19 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 95 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 87 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 7 vozil in sicer 3 na območju Policijske uprave Koper, po 2 na območju Policijske uprave Ljubljana in po 1 vozilo na območju policijskih uprav Kranj in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 32 primerih na javnih krajih, ter 15-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju Policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 4 drzne tatvine, 22 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 grožnji, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin in 1 ponarejanje denarja.