POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 2. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1403 klice. Posredovali so v 553 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 78 kaznivih dejanj, 81 kršitev javnega reda in miru ter 131 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 37 tatvin, po 11 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 7 kaznivih dejanj nasilja v družini, po 3 grožnje in povzročitve telesne poškodbe, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 ponarejanje listin, rop, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Na področju javnega reda in miru so 45 krat intervenirali na javnih in 36 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 6 kršiteljev in izrekli 5 ukrepov prepovedi približevanja.

V 123 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 pa so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil in pridržali 2 kršitelja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju Maribor, 4 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi je bilo največ, 8 državljanov Afganistana, 3 Pakistana in 2

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.