Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bil na interventni številki policije ‘113’ zabeležen 1.201 klic. Med 509 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 77 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so prav tako pridržali 4 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 16 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin, nasilje v družini in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 88 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 66 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Ruske federacije (21), Maroka (17) in Afganistana (15).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
60%
8.8km/h
0%
14°C
16°
13°
13°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
4°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.