Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1433 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 521 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 116 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v devetih so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni huje, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih šest vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 37 intervencij na javnih krajih in 10 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili štirje kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 11 vlomov in poškodovanj tuje stvari, tri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji listin, drzni tatvini, grožnji in dve kaznivi dejanji nasilja v družini ter ena povzročitev telesne poškodbe in rop. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 5 na območju Policijske uprave Maribor in 4 na območju Policijske uprave Koper. Med njimi so bili 4 državljani Afganistana, 4 Bangladeša in 1 Hrvaške.