POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 22. 5. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.307 klicev. Med 544 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  3 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Muska Sobota in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 97 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 68 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper ter 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (27), Pakistana (23) in Maroka (17).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.