POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1572 klicev.

Med 593 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 100 prometnih nesreč, 103 kršitve javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 77 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 20 prometnih nesreč z lahko in 3 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Novo mesto.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 12 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 68 intervencij na javnem kraju in 35 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Kranj in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 25 tatvin, 16 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 3 grožnje, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitve telesne poškodbe in ponarejanja denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 32 na območju PU Novo mesto, 26 na območju PU Maribor, 5 na območju PU Ljubljana, 2 na območju PU Celje in 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Pakistana (17) in Sirije (29.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.