POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 27. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1544 klicev. Med 572 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 186 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru, ter 69 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 161 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 21 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 4 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Celje, ter zasegli 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 2 vozili na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 39 primerih na javnih krajih, ter 14-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju Policijske uprave Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 23 vlomov, 1 rop, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin in 1 grožnja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 4 na območju PU Koper, 4 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4), Irana (2) in Alžirije (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.