Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1587 klicev. Med 583 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 119 prometnih nesreč, 95 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se je zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 9 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. V preostalih 108 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli 10 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 64 intervencij na javnih krajih in 31 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje in izrekli so 5 ukrepov prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 45 tatvin, 13 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 KD nasilje v družini, 2 KD povezana z zlorabo drog, 2 preprečitvi uradnega dejanja uradni osebi in po 1 primer ponarejanja denarja, povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin ter ropa.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana 1 oseba zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer na območju PU Novo mesto.