POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1370 klicev. Med 468 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 107 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 94 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 1 vozilo. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 41 intervenciji na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in Koper.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 23 tatvin, 20 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin ter po 1 grožnjo, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 32 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (9), Nepala (7), Gvineje (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.