Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 4. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 4. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 876 klicev. Med 326 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 10 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 43 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru, ter 41 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 43 prometnih nesreč s premoženjsko škodo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Murska Sobota, ter zasegli 6 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Kranj, in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 28 primerih na javnih krajih, ter 22-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 1 osebi na območju Policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, 7 vlomov, 1 rop, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja listin, 2 nasilji v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 6 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 4 na območju PU Koper, 1 na območju PU Celje, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (4), Bosne in Hercegovine (1) in Kosova (1).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.