POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.349 klicev. Med 525 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 83 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V 72 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 so bili huje, v 10 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnih krajih in 19 v zasebnih prostorih. Izrekli so 3 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 16 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, po 2 primera nasilja v družini in ponarejanja listin ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog in ponarejanjem denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 35 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Koper, 14 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Egipta(4), Pakistana (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.