POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 29. 3. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.414 klicev. Med 570 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 54 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, po 8 vlomov in ponarejanj denarja, po 4 nasilja v družini in grožnje, 2 ropa, po 1 povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 72 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 61 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 36 državljanov Kube, 11 Afganistana in 8 Turčije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.