Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 29. 4. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 29. 4. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1259 klicev. Med 521 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 133 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 9 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 124 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 5 vozil. Pridržali so 1 voznika na območju policijske uprave Maribor.

Na področju javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor in Murska Sobota.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 38 tatvin, po 14 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 5 nasilij v družini, 4 grožnje, 3 ponarejanja listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 rop, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 5 na območju PU Ljubljana in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (5) in Hrvaške (4).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.