POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 29. 5. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1812 klicev. Med 697 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 26 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 137 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru, ter 98 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 117 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 4 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 7 vozil in sicer 3 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 2 na območju policijskih uprav Maribor in Kranj.

Javni red in mir je bil kršen v 81 primerih na javnih krajih, ter 29-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Novo mesto in Kranj.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja in sicer 3 na območju Policijske uprave Celje, ter po 1 osebi na območju policijskih uprav Maribor in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 1 drzna tatvina, 15 vlomov, 1 rop, 21 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 ponarejanja listin, 3 grožnje, 3 ponarejanja denarja in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 32 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 19 na območju PU Koper, 11 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Iraka (8) in Pakistana (5).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.