POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 3. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1557 klicev, med njimi 21 nujnih. Med 629 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 81 kaznivih dejanj, 63 kršitev JRM in 136 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 14 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, po 2 grožnji in dejanji nasilja v družin ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 47 krat posredovali na javnem kraju in 16 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 7 kršiteljev, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 119 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 14 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali, v 2 huje, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba umrla. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 42 oseb in sicer 21 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper, 9 na območju PU Maribor ter po 1 na območjih PU Ljubljana in Murska Sobota. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (20), Burkine Faso (6) in Iraka (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.